Teljes (?) tisztújítás a szakképzésben

A kérdőjel a címben azért fontos, mert közel sem biztos, hogy Zala megye valamennyi (Nagykanizsa 3, Zalaegerszeg 6, Keszthely 3, Lenti 1) szakképzéssel foglalkozó középiskolája élén vezetőváltás lesz a nyár folyamán, de tény, hogy a jelenleg funkcióban lévőknek meg kell dolgozniuk azért, ha a következő őt évben is vezetők szeretnének lenni. De ennél is fontosabb, hogy július elejéig kiderül, kik irányítják majd a jövőben a megye két szakképzési centrumát. Kanizsán ehhez a centrumhoz tartozik a Thury, a Cserháti és a Műszaki Szakképző (Széchenyi), az összes többi zalai egység a megyeszékhelyi központ tagintézménye. A vezetői állásokról szóló pályázatok az elmúlt hetekben jelentek meg a www.kozigallas.hu oldalon.

Mint ismert, a nagykanizsai Szakképzési centrumot jelenleg Bene Csaba irányítja, a tagintézményeket Rábavölgyi Attila (Thúry), Péterváriné Kiss Sarolta (Cserháti) és Laukó Emőke (Műszaki Szakképző) vezeti.

A fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium, mely tavaly nyáron vette át a szakképző iskolákat, a két centrumhoz gazdasági főigazgató-helyetteseket is keres, illetve kiírta ezeknek a pozícióknak a pályázatát is.