NTE 1866 Judo Szakosztály – 11 arany, 4 ezüst és 3 bronzérem! 

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 Judo Szakosztályának tagjai január utolsó hétvégéjét Zalaegerszegen töltötték versenyzéssel.

Szombaton a Magyar Judo Szövetség rendezésében a Serdülő B fiúk korcsoportos Diákolimpiája zajlott, ezen a szakosztály Diák A korcsoportú fiataljai indultak el megmérettetni magukat a magasabb korosztályban. A számukra felkészülési mérkőzésnek szánt versenyen Nagy Krisztofer 66 kg-ban dobogós, 2. helyezést ért el, 45 kg-ban Köveskáli Regő 7., míg Kovács Olivér 9. helyezett lett.40 kg-ban Kovács Zoltán 9. helyen végzett. Mindegyiküknek nagy kihívást jelentett az egy évvel idősebbekkel való küzdelem.

Vasárnap a 2016-os év I. Regionális Rangsorversenyét rendezték a zalai megyeszékhelyen az utánpótlás korú fiatalok számára. 17 csapat 200 judokája nevezett a versenyre. Nem csak a régióból, de több más régiókból érkeztek fiatalok nagy reményekkel.

Az NTE 1866. csapata 15 főt nevezett és ők 18 éremmel tértek haza! 11 arany, 4 ezüst és 3 bronzérem!  Kiváló teljesítményüknek köszönhetően ez a közepes létszámú csapat a Csapatverseny 2 helyezését is megszerezte a házigazda Zalaegerszegi Judo Sportegyesület mögött, a Kaposvári Sport Iskola csapata előtt.

Egyéni eredmények:

Diák D korcsoport ( 10 év alattiak):

1 helyezettek: Musztács Izabella, Garai Emese, Szeghy Tamás, Sárközi Rajmund, Garai Nimród , Nagy Adrián. 2. helyezettek: Kovács Ákos. Lipódi Márton

Diák B korcsoport (11 évesek):

1. helyezett: Termő Kristóf; 2. helyezett: Garamszegi Bálint; 3. helyezettek: Musztács Medárd, Termő Kristóf

Diák A korcsoport (12 évesek):

1.helyezettek: Kovács Zoltán, Kovács Olivér, Nagy Krisztofer; 2. helyezett: Kovács Zoltán; 3helyezett: Köveskáli Regő

Felkészítő edzők voltak: Mester József, Mester Marcell, Mester Józsefné

A 2016-ban 150 éves évfordulóját ünneplő anyaegyesületünk jubileumi évét szép sikerrel kezdte el ünnepelni a Judo Szakosztály.