(Öko)Iskolák a város szélén – Zöldnap Miklósfán

A miklósfai iskola kezdeményezése nyomán már harmadik éve adnak egymásnak randevút az úgynevezett településrészi, nevezetesen a palini, kiskanizsai és a miklósfai iskolák.

bele2A közös programot a közös jellemző adja, azaz, hogy ezek az intézmények adottságaiknál fogva az átlagosnál hatékonyabban tudják képviselni a környezet és természetvédelem ügyét, napi tevékenységük eleve „zöld” környezetben zajlik.

A mai miklósfai programnak is központi gondolata volt a környezettudatos, a természetet kímélő életmód. A sportpályán felállított, saját készítésű ökojátékok, a rövid előadások és a hulladékokból készült öltözetek divatbemutatója mind-mind ezt a cél szolgálták, akárcsak az agyagozás, bőrözés vagy épp zöldségeket, gyümölcsöket látványosabb, kívánatosabb falattá tévő gyümölcsszobrász bemutató.

beleA programnak az elmúlt három évben az ötletgazda miklósfaiak adtak otthont, a jövőben viszont, s erről ma született megállapodás, forgóban zajlik tovább a találkozó sorozat. Jövőre Kiskanizsán aztán pedig Palinban adnak majd egymásnak ökorandevút a településrészi iskolák diákjai.

no images were found