Pályázaton nyert eszközöket adtak át önkéntes tűzoltó egyesületeknek

beleCsütörtökön huszonhat zalai önkéntes tűzoltó egyesület vehette ma át a pályázaton nyert felszereléseit. A pályázat során elnyert technikai eszközöket és védőfelszereléseket Egri Gyula tűzoltó ezredes a Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója ünnepélyes keretek között adta át a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, a Nagykanizsa környékén működő egyesületek számára. Az igazgató beszédében hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek nélkülözhetetlen szereplői a katasztrófavédelem rendszerének, munkájukra az igazgatóság és az általa irányított hivatásos tűzoltóságok egyaránt számítanak.

Az ünnepélyes átadással egy időben Zalaegerszegen és Keszthelyen a hivatásos tűzoltó parancsnokságok laktanyáiban a Zalaegerszeg és Keszthely környéki önkéntes tűzoltó egyesületek vehették át a pályázaton elnyert eszközeiket.

bele2 A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség a 2014-es évben is pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására. A pályázathoz összesen 260 millió forintos keret állt országosan rendelkezésre. Azon tűzoltó egyesületek indulhattak a pályázaton, akik a hivatásos tűzoltósággal kötött együttműködési megállapodásban vállalták, hogy részt vesznek mentő tűzvédelmi feladatok ellátásában. Zalában 26 önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be pályázatot, amelyből valamennyien nyertek különféle támogatást összesen több, mint 18 millió forint értékben.