Pincebetörés-sorozatot derítettek fel a kanizsai nyomozók

Közel két tucat helyre tört be összesen hat ember, akik ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást.

5_196A gyanú szerint 2014. június 14. és június 25. között húsz pincébe, illetve egy családi házba tört be egy 36 éves tótszentmártoni, egy 57 éves petriventei és egy 18 éves zalakarosi férfi, mely bűncselekményeknél két esetben egy 35 éves zalakarosi nő, egy másik esetben pedig egy 51 és egy 32 éves tótszentmártoni férfi is csatlakozott az elkövetőkhöz. Az öt férfi és a nő a zalamerenyei és a csapi Öreg-hegyen, az oltárci Csurgó-hegyen, valamint a beleznai Nagydombi-hegyen járták végig a pincéket, illetve egy magyarszentmiklósi házat is „meglátogattak”, ahonnan kapálógépeket, fűkaszákat, fűrészeket és egyéb tárgyakat vittek el különböző értékben. A nagykanizsai nyomozók elfogták a feltételezett elkövetőket, közülük a nő és három férfi társa részletes beismerő vallomást tettek, egyikük a vallomástételt megtagadta, míg hatodik társuk tagadta, hogy a lopásokban részt vett volna.

9_46A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során szöghúzó, láncfűrész, motorfűrész, aggregátor, valamint több kapálógép és bozótvágó is előkerült, továbbá az egyik MÉH-telepen egy hiányzó létrát is megtaláltak a nyomozók; valamennyi eszközt visszaadták a tulajdonosoknak.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hat ember ellen több rendbeli lopás bűntett, lopás vétség, illetve lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.