Pörgős napok a piaristáknál

torta party beleNovember közepén immár második alkalommal várták versenyre a Piarista Iskola diákjai és nyelvtanárai a város és környéke általános iskoláinak nyolcadikos tanulóit. A program a közelmúltban kialakított, hangulatos iskolai büfében kezdődött a megnyitóval. Ezután három teremben folytatódott a délutáni program, hiszen három különböző nyelven folyt a versengés: angolul, németül és horvátul.

A helyszínen kialakított csapatok feladatait a könnyed játékosság jellemezte: országismereti feladatok, kirakó és több rejtvény is szerepelt a feladványok között. A vidám, teázással egybekötött vetélkedő végén közös eredményhirdetésre került sor, ahol gazdára talált három finom csoki torta, a három első helyezett jutalmaként.

mézes beleNovember 21-én az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szervezésében a Piarista Iskola alsó tagozatosai mézes reggelin vehettek részt, helyi méhészek segítségével. A programot ismeretterjesztő filmvetítés, és játékos foglalkozás kísérte, melyen a mézkészítés rejtelmeivel ismerkedhettek a gyerekek, majd falatozhattak is az édes eleségből.

 

 

nyiltnap beleSzép számú résztvevő előtt zajlott a Piarista Iskola idei első nyílt napja, melyre a gimnázium iránt érdeklődőket várták. A vendégeket Nyeste Pál igazgató atya köszöntője fogadta, majd az iskola bejárása után megismerkedhettek az intézmény szokásaival, programjaival. A rendezvényt a diákok és tanárok közös túrabeszámolója zárta.

Legközelebb november 27-én várják szakmai nyílt nappal az érdeklődőket a Piarista Iskolába.