Nagykanizsa, Zadar – egyházi iskolák együttműködéséről született megállapodás

A tanévnek vége, a gyerekek már nyaralnak, de a tanárok még nem mindenütt zárták le az évet. A Piarista Iskolában ma Horvátországból érkezett vendégeket fogadtak, s a közös jövőről egyeztettek, illetve írtak alá megállapodást.

bele1A zadari II. János Pál Gimnázium énekkara a tavalyi, hagyományos kanizsai piarista programon a Katolikus Iskolák Kórustalálkozóján lépett fel, s ekkor született meg az ötlet, hogy a két intézmény fűzze szorosabbra kapcsolatát. A ma elfogadott dokumentum szerint a jövőben évente szerveznének nagyobb létszámú diákcsoportoknak találkozókat és a tantestületek tagjai is tartanának személyes szakmai egyeztetéseket amellett, hogy az internet adta lehetőségeket folyamatosan kihasználják. Mint az aláírt dokumentum is rögzíti, a diákcsoportok cseréje esetében nem egyszerű kirándulásról lenne szó, a partneriskola tanulói látogatásuk alatt bekapcsolódnának a vendégfogadó intézmény életébe. bele2Nagykanizsán középfokú intézményben egyedül a Piarista Gimnáziumban folyik a horvát nyelv oktatása, ezen a téren egyértelműen van kapcsolódási pont. De más nyelvi területen, az angol és a latin oktatásában is kínálkozik együttműködésre tér. Visszatérve az alapokhoz, a megállapodásban szó van közös zenei táborról illetve részvételről népzenei fesztiválokon.

A nagykanizsai Piarista Iskola és a zadari II. János Pál Gimnázium együttműködési megállapodását Nyeste Pál és Joso Kokic az intézmények igazgatói írták alá.