Principális híd – felújítás helyett csak kozmetikázás

bele

Hétfő déli pillanatkép a hídnál

Hétfőn délelőtt okozott némi kellemetlenséget az arra közlekedőknek, hogy a feladattal megbízott cég munkásai megkezdték a Vár úti Principális-híd aszfaltjának felmarását. Ez akár jó hír is lehetne, illetve az is, hisz némiképp könnyebb lesz a közlekedés a hír környezetében a javítás után. De aki emlékszik még arra, hogy miként volt téma ez a híd tavaly az önkormányzat előtt, az biztosan megkérdezi: nem felesleges ez most a felújítás előtt, vagy ennyi maradt a felújításból?

Ahogy azt már 2 éve(!) megírtuk (  http://www.8800.hu/aktualis/kritikus-allapotban-var-uti-principalis-hid/ ), és fotókkal illusztráltuk is, nagyon rossz állapotban van a majd 60 éves építmény. Ez akkor még csak huhogásnak tűnt, aztán tavaly ősszel egy olyan szakértői anyag került a képviselők elé, miszerint a híd állapota miatt bármikor  korlátozható lenne itt a forgalom. (teljesen lezárni nem lehet, mert akkor szinte megközelíthetetlen lenne Kiskanizsa). Akkor úgy tűnt, az önkormányzat komolyan veszi a helyzetet, s gyors megoldást ígér.

híd-régi

Pillantás a híd alá…2014 nyarán…

Ha nem is következő ülésen, mint ahogy arról 2015 novemberében határoztak, de 2016 februárjában, amikor jóváhagyták az idei költségvetést, a híd felújításának tervezésére és magára a felújításra is jóváhagytak összesen 71,5 millió forintot. Hogy ezt milyen ütemezésben kívánták elkölteni, arról érdemes elolvasni akkori írásunkat (http://www.8800.hu/aktualis/jovore-felujitjak-a-var-uti-principalis-hidat/ ). Ha az azóta eltelt időszakban minden a tervek szerint haladt volna, már talán készen is lehetne az új, illetve felújított híd. Ehelyett van most a kozmetikázás, az aszfalt foltozgatása. Ami arról is árulkodik, hogy idén már nem sok minden történik a Principális felett.

Ha csak egy termetesebb kamion egyszer véletlenül figyelmen kívül nem hagyja a 20 tonnás súlykorlátozást…