Rongálót keresnek, bor és fa tolvajt fogtak a zalai rendőrök

Ismeretlen elkövetőt keres a Nagykanizsai Rendőrkapitányság. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. március 14-én reggel, 6 óra 47 perckor Nagykanizsán, az Erzsébet téren balra kanyarodott egy eddig még ismeretlen ember fehér színű Scania típusú nyerges vontatóból és fehér alapszínű, kék csíkkal díszített nehéz pótkocsiból álló járműszerelvényével a Király utcára. A kanyarodás során a pótkocsi jobb hátulja nekiütközött a korlátnak. Az ütközést követően a járművezető gépkocsijával elhagyta a helyszínt.

 Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ezúton kéri, hogy jelentkezzen az, aki látta a balesetet. Bejelentéseiket a 06-93/312-190-es telefonszámon várják, de hívhatják a 107-es és a 112-es segélyhívószámokat is.

bor_jav Bortolvajt fogtak a lenti rendőrök. A gyanú szerint a férfi 2014. február 7. és 2014. március 1. közötti időben egy lendvajakabi borospincéből több tíz liter folyóbort, több üveg palackozott bort és pálinkát lopott el. A zalai rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy a bűncselekményt egy helyi 47 éves férfi követte el, akinél a házkutatáson több – a pincéből származó – borosüveget találtak. A 47 éves helyi lakost előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. Azt mondta kétszer is járt a pincében, amit jól ismert, saját elmondása szerint „bejáratos” volt, tudta, hogy hogyan lehet bejutni és azzal is tisztában volt, hogy hol találja az alkoholt.

A Lenti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. János Tibor ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Lenti Járási Ügyészségnek.

 falop2Motorfűrésszel lopták a fát Söjtörön. A gyanú szerint egy 39 és egy 22 éves helyi férfi 2014. március 15-én a délelőtti órákban Söjtör külterületén egy erdőből több köbméter vörös tölgyfát vágott ki motorfűrésszel, amelyek egy részét felaprították, majd amikor értékesíteni akarták a lopott fát, akkor jelentek meg a zalai rendőrök, akik az adás-vételt meghiúsították. A két „eladó” annyira megijedt a rendőrök láttán, hogy elfutottak, végül az egyenruhások elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták őket ki. Mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, amit elmondásuk szerint megbántak. A rendőrök a lopott fát és a motorfűrészt lefoglalták.

 A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 39 éves H. Olivér és a 22 éves T. István Zoltán söjtöri lakosok ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.