Vandalizmus áldozata lett a Zalaerdő Vadvirág tanösvénye

A Zalaerdő Zrt. hétfőn az alábbi közleményt jutatta el a 8800.hu szerkesztőségéhez:

bele1Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az elmúlt hétvégén ismét vandalizmus áldozata lett a lenti Vadvirág tanösvény. Ezúttal látványosan nagyobb anyagi kár érte a létesítményt, mint márciusban.

Idén már harmadik alkalommal történt hasonló károkozás a Zalaerdő Zrt. kezelésében lévő tanösvényeket érintően. Már az elsőnél sem értettük, hogy mi oka lehet bárkinek tönkretenni olyan létesítményt, ami az emberek nagy része számára jókora értékkel bír.

bele2 A tanösvények tervein, kialakításán a kivitelező Patkós Stúdió kollektívája és munkatársaink hónapokat dolgoztak. A tartalom, a küllem számos ember megfeszített munkájának eredménye. A tanösvények létrehozásának célja az volt, hogy óvodás és iskolás csoportok közvetlenül a természetben ismerjék meg szűk környezetüket: egyebek mellett, hogy felismerjék az ehető és a mérgező gombákat, a tanösvények közelében élő védett növényeket, információkat szerezzenek az erdőtársulásokról, a környék vadjairól és madarairól…

bele3Nagyszámú visszajelzés érkezett oktatási intézményektől és családoktól is, hogy szívesen vették a tanösvények létrehozását, használják, szeretik. Kollégáink számos szakmai túrát vezettek már mindegyiken, ahol a résztvevők értékes információkhoz juthattak, összekötve ezt egy kellemes sétával.

A Zalaerdő Zrt. nevében ezúton is szeretnék kérni mindenkit arra, hogy tanösvényeink objektumait a rendeltetésüknek megfelelően használják, azokban kárt nem téve, és ha azt tapasztalják, hogy valaki szándékosan megrongálja, jelentsék azt a rendőrségen, illetve értesítsék a Zalaerdő Zrt.-t az erdoinfo@zalaerdo.hu e-mail címen, illetve a www.zalaerdo.hu weblapon található elérhetőségeken!

Köszönettel:

Rosta Gyula vezérigazgató

A szerkesztőség megjegyzése: bár a mostani eset Lentiről szól, Nagykanizsára is érvényes.