A sok eső veszélye miatt hétfőre Zalára másodfokú riasztást adtak ki

Borús, hővös idővel, sok esővel kezdődik a hét, majd ismét visszatér a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőre a sok eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken a nap folyamán jelentős mennyiségű esőre lehet számítani.

Az előrejelzésben azt írták: hétfőn sokfelé, délelőtt a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, délután elsősorban a Dunától keletre várható tartós eső. Délután a Dunántúlon záporokra, egy-egy zivatarra is számítani lehet. Emellett többfelé megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 17-22 fok között alakulnak. Kedden a Nyugat-Dunántúlon olykor megerősödik a szél is. Napközben a Dunántúlon 18-23, másutt 23-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán már nem valószínű csapadék, Csütörtökön és pénteken napos, csapadékmentes idő várható. Napközben csütörtökön és pénteken is 27-31 fokig melegszik majd a levegő.