Sok szem szebbet lát – Új fotóalbum Nagykanizsáról

bele Az inspirációt a Kanizsai Múzeumért Alapítvány adta, mert érzékelték, hogy nincs mit adni azok kezébe, akik a városról nem csak emlékképeket, de képes emléket is szeretnének magukkal vinni. A könyv készítéséhez szükséges szakmai hátteret a Canissa Kiadó, illetve vezetője, Magyar Tibor biztosította, a fotókhoz kapcsolódó és a várost bemutató – a kiadványban a magyar mellett németül, és angolul is olvasható írást Kunics Zsuzsa, a Thúry György Múzeum történésze jegyzi. A több mint 100 friss fotó pedig a Kanizsa Fotóklub tagjait dicséri.

bele2Munkájuk közös gyümölcsét, a kézbe simuló albumot ma délután mutatták be a Thúry György Múzeumban. Az 1500 példányban megjelent album vélhetően gyorsan gazdára talál majd, hisz igazi ajándék lehet azoknak, akik Kanizsáról vinni szeretnének valamilyen emléket, vagy éppen Kanizsai emléket szeretnének adni az ide látogatóknak. Ez utóbbiak közül – több helyi gazdasági társaság már előre jelezte, hogy több példányra is igényt tart – valószínűleg az Önkormányzat lesz a legnagyobb vásárló, mert, ahogy a sajtóbemutatón jelenlévő Cseresnyés Péter polgármester elmondta: hiányzott már egy ilyen kiadvány abból a csomagból, melyet a város vendégeinek adnak át.

A NAGYKANIZSA fotóalbum a Deák téri Könyvesboltban, a Tourinform Irodában és a Múzeumban vásárolható meg – a készlet erejéig.

A kötet fotósai: Belső Péter, Hohl Zoltán, Horváth Zoltán, Kiss Nándor, Kotnyek István, Kovács Krisztián, Makrai Márton, Molnár Tibor, Tollár Eszter, Varga Szilárd