VOLT A VILÁGON EGYSZER…- Segítséget remél egy kanizsai család

Családjától, hazájától távol meghalt egy kanizsai fiatalember.

Pálfi Roland, a Hevesi Sándor Általános Iskola és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium egykori diákja október 24-én, 20 évesen tragikus körülmények között Amszterdamban hunyt el. Halálával pótolhatatlan veszteség ért mindenkit, elsősorban pedagógus édesanyját, akinek a kimondhatatlan fájdalom mellett most a hazai léptékekhez képest is hatalmas költségekkel kell szembenéznie. Pálfi Lászlóné (Dávid Margit), a Péterfy Sándor Iskola pedagógusa, a család nehéz anyagi körülményei miatt egyedül nem képes finanszírozni a gyermeke hamvainak hazahozatalával és a végtisztesség megadásával kapcsolatos költségeket.

A Péterfy Sándor és Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában már korábban gyűjtés kezdődött, az elmúlt napokban csatlakozott a kezdeményezéshez a Hevesi Sándor és a Zrínyi Miklós Általános Iskola, és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium is.

A Mit tehetnék érted Karitatív Ifjúsági Közösség és a Civil Kerekasztal pedig tegnap közös felhívással fordult Nagykanizsa pedagógus és diák közösségeihez és minden jó szándékú kanizsai polgárhoz.

November 14-én estére VOLT A VILÁGON EGYSZER címmel jótékonysági kulturális estet szerveznek a Honvéd Kaszinóban, s ennek bevételével kívánják segíteni Pálfi Roland családját. A programhoz eddig már jelezte kapcsolódását, fellépési szándékát több iskola csoportja mellett a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpada, a Hevesi Sándor Versmondó Kör, a Magic Ritmo Tánccsoport és Horváth István Radnóti-díjas versmondó.

Az adományok gyűjtéséhez rendelkezésre álló számlaszám: 10400717-86766568-80741015 K&H Bank. Számlatulajdonos: Pálfi Lászlóné