Sormás tiltakozik!

A sormásiak tiltakoznak a kormány határozata megszületésének módjával kapcsolatban és tiltakoznak a menekülttábornak a falu határába történő telepítése ellen is.

beleKözel 300-an jöttek össze ma este a sormási művelődési ház előtt, ahol a megbeszélés szervezői gyűjtötték a tábor megépítése ellen tiltakozók aláírásait, és várták a képviselőtestület tagjait. Az önkormányzat ugyanis ugyanebben az időpontban tartotta összejövetelét. Némi várakozás után aztán delegáció indult a képviselőkért, mondván: döntsenek nyilvánosan. Mint később kiderült, a képviselők is ugyanúgy gondolkodnak, mint a gyűlés résztvevői, azaz, hogy nem értenek egyet a tábor helyének kijelölésével. De azt is sérelmezik, hogy a kormány előzetes konzultáció nélkül hozott Sormás számára kedvezőtlen döntést.

Pőcze Edit polgármester az egybegyűlteket arról tájékoztatta, hogy holnap, azaz kedden délelőtt a Belügyminisztériumban tárgyal Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral, a megbeszélés eredményéről szerdán tájékoztatja a falu lakosságát.