Szombat: nem lesz strandidő, de ne maradj otthon – irány Csömödér!

bele1A Kisvasút Napjának legmozgalmasabb programja az a kerékpárverseny lesz, melynek starthelye Kistolmács, a cél pedig az alig 20 kilométerre lévő Csömödér. Nevezni a helyszínen lehet 8 órától. Csak 14 év felettiek indulhatnak 9 órakor induló versenyen, melyen – mivel közúton zajlik – a KRESZ vonatkozó szabályait minden versenyzőnek be kell tartani, pl. a láthatósági mellény használata kötelező.

Az igazi ünnepi program a befutót követően, 11 óra után kezdődik a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója, Rosta Gyula köszöntőjével. Az ezt követő program során bemutatják a vasúti oktatókocsit, játszóteret avatnak, és a felújított turistaszálló ajtaját is kitárják a látogatók előtt. Mindeközben a gyerekek részére lesz játszóház, géppark és vasútmodell-bemutató is.

A tervezett közlekedés:A Kisvasút Napján tartják a korábban meghirdetett rajz és fotópályázat eredményhirdetését, kora délután pedig fotós járatot is indítanak, melyen 20-20 perces megállásokkal adnak lehetőséget a kisvasút melletti természet megörökítésére.