Újra lesz várunk?

Nem, nem arról szó nincs, hogy az egykor volt Kanizsa várát újraépítenék. Ez túl grandiózus vállalkozás lenne még a nagy álmok időszakában is. De arra van esély, hogy a Csónakázó tónál újra felépüljön a gyerekek egykori kedvence, a Cölöpvár.

A régi vár

A régi vár

A Zalaerdő az Év fája gyűjteménye szomszédságában ma üresen áll a kis mesterséges domb, s ma még arról sincs pontos információ, hogy mikorra kerülhet új építmény a tetejére. De a 8800.hu úgy tudja, hogy az elképzelés már megszületett, és gyökeret vert a tó környezetéért az utóbbi időszakban sokat tevő erdőgazdáknál. Közreműködésükkel az elmúlt hónapokban felújítva visszakaptuk az egykori közkedvelt, időközben lepusztult erdei tornapályát. Ami tavaly még csak kósza hír volt, ma már valóság: közreműködésükkel újul, szépül meg, s lesz ismét látogatható a fúrótorony-kilátó (első hírünk erről itt: http://www.8800.hu/aktualis/ujbol-kilato-lesz-kilato/  ). Ezt követően – talán már jövőre? – következhet a cölöpvár.

Visszatérve az egykori, valódi Kanizsa várához. Akár hiszik, akár nem, többen is törik a fejüket a városban azon, hogy miként lehetne „láthatóvá tenni” a város múltjának legjelentősebb építményét.