Találkoznál Kovács Kokó Istvánnal és Lubics Szilviával? – Itt az alkalom!

Nincs más teendő, mint részt venni a holnapi „Fuss magadért egy kört!” címet viselő országos roadshow nagykanizsai programjain.

A rendezvény szombaton rajtolt Budapestről, s Győrön, Szombathelyen keresztül érkezik kedden Nagykanizsára, hogy aztán majd további városokon keresztül haladva, 16 nap alatt 1600 kilométert teljesítve jusson vissza fővárosba. A futással a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

A rendezők előzetese szerint:  „Európában mi vagyunk a legkövérebbek. Sajnos a kilók már fiatalon ragadnak ránk, minden negyedik gyermek túlsúlyos. Az elmúlt esztendőkben Nagykanizsán csökkent leginkább a túlsúlyos gyermekek száma. Odafutunk, hogy megnézzük, mi a titkuk!”

A részletes kanizsai program:

7.30 – 9.00 bringás reggeli az Erzsébet téren a világháborús emlékmű mellett.

13.30 – 14.00 „Fuss magadért egy kört!” indulás: a Templom térről, érkezés: az Erzsébet térre. Részt vesznek: Dénes Sándor polgármester, Antal Emese dietetikus, akinek nemrég jelent meg egy könyve a témában, Lubics Szilvia fogorvos, ultramaratonfutó és az esemény moderátoraként Kovács „Kokó” István.

14.00 staféta átadása Dénes Sándor NMJV polgármesterének (15 – 20 perc), majd Nagykanizsa a vizek városa: 100-200 iskoláskorú vizet iszik a téren.

Kísérő program: 13.30 – 15.30 Segway, Velocipéd bemutató (Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség), Elektromos autók (Netta-Pannonia Kft.)

Útzárás: 08.00 -16.00 óráig az Erzsébet tér keleti oldala (Hotel Centraltól a Rozgonyi u. elejéig)

fuss88