Technológiai fejlesztés a nagykanizsai Siroma-Plast Kft-nél

Több mint 380 millió forintos költséggel új raktárat épített sánci telepén és gépeket vásárolt a nagykanizsai Siroma-Plast Kft., amely 150 millió forintos európai uniós támogatást nyert a beruházáshoz – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Az 1996-ban hőre lágyuló műszaki műanyagtermékek fröccsöntéssel történő előállítására alakult Siroma-Plast Kft.-nél az Új Széchenyi Terv segítségével valósul meg a komplex vállalati technológiafejlesztés. A pályázat révén fröccsöntő gépet, mérőgépet és targoncát vásároltak, amelyek üzembe helyezésével, illetve az új raktár felépítésével hatékonyabbá válik az alapanyagok és késztermékek tárolása.

A cégnél fröccsöntött műanyag alkatrészeket, tamponozott alkatrészeket és szerelt részegységeket, gázmérőket és gáznyomás-szabályozó alkatrészeket, továbbá gépjármű- és villamosipari alkatrészeket gyártanak. Az alaptevékenység fröccsöntéshez kapcsolódó finommechanikai alkatrészek összeszerelésével, egyszerű és összetett szerelési folyamatokkal, tamponnyomással, lézerhegesztéssel, mérnöki tevékenységgel és tanácsadással egészült ki.

A közlemény szerint a jelenleg 134 dolgozót foglalkoztató társaság árbevételének legnagyobb része az autóipari, elektronikai és gázipari beszállítások, illetve a fehéráruk értékesítéséből származik.