Több mint félmilliárdos fejlesztés fejeződött be a nagykanizsai Gázgépnél (MTI)

A komplex vállalati technológiafejlesztésre szolgáló pályázaton, az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretéből elnyert támogatással együtt több mint 550 millió forintot költött a cég a beruházásra.

Hegesztőgépekkel, hegesztőpisztolyokkal, tömörségvizsgálóval, élhajlítóval, illetve alumíniumöntéshez szolgáló olvasztókemencékkel gyarapodott a vállalat. Modern raktárkezelést elősegítő korszerű polcrendszerek, továbbá új szoftverek beszerzésén kívül ingatlanfejlesztést is végrehajtottak, amelynek során több száz négyzetméterrel bővült a cég lakatosműhelye, ahol az újonnan kialakított gyártási terület mellett cső- és lemezraktárat is kialakítottak.

439673_4A több mint 30 éve gázipari berendezések gyártásával foglalkozó Heat-Gázgép Kft. hazai és külföldi energiaszolgáltatókat szolgál ki háztartási és ipari gáznyomás-szabályzókkal, valamint nagy-, közép- és kisnyomású állomásokkal és más alkatrészekkel. A cég hőcserélők és különféle ipari berendezések gyártásával és tervezésével is foglalkozik.

A Heat-Gázgép Kft. árbevételének 45 százaléka exportból származik, többek között Románia, Bulgária, Németország, Ausztria, Lengyelország és Ukrajna piacaira szállít – olvasható a közleményben.

A tavaly mintegy 250 dolgozót alkalmazó, osztrák tulajdonú nagykanizsai vállalkozás a nyilvános cégbeszámolók szerint 3,4 milliárd forintot meghaladó árbevételt és mintegy 100 millió forint adózott eredményt ért el a múlt évben.