Terepjáróval üldözték a lovast – zaklatás a vád

Egy nagykanizsai férfi 2014. június 6-án este kilovagolt nagybakónaki birtokáról a József hegyre, illetve a Haranglábhoz. Észlelte, hogy mögéje ért egy gépkocsi, de az kikerülés helyett lelassított, és a sofőr a motort kezdte el bőgetni. A lovas látva, hogy a gépkocsi egy zöld színű terepjáró – benne haragosaival -, kitért az autó elől, és ügetve Kisrécse irányába indult. A gépkocsit vezető fiatalember és a járműben helyet foglaló apja követték a sértettet, mellé érve az apa rákiabált, megfenyegette, hogy „Most ki fogunk nyírni!”, a fiának pedig szólt, hogy „Üsd el, fiam!”. Mintegy 200 m megtétele után a terepjáró a lovas elé vágott, az állat kisebb erővel a kocsi hátuljának ütközött, a ló orra meg is sérült. A megriadt ló felágaskodott, de a sértettnek sikerült a gépkocsi mögül kitérnie, majd többször irányt változtatva menekült, próbálta üldözőit lerázni. A terheltek azonban folyamatosan követték, és az apa azt üvöltözte: „Kinyírlak!, Megöllek!”.

Amikor sértettnek sikerült egy olyan területre érnie, ahová a gépkocsival nem tudták követni, értesítette a rendőrséget.

A cselekmény miatt a terheltek ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.