Törtek az autók a hét végén Zala útjain

A elmúlt napokban több, a személyi sérülések szempontjából szerencsés kimenetelű, de komoly anyagi kárral járó baleset is történt a megyei útjain.

A sort szombaton hajnalban egy klasszikus diszkó baleset nyitotta Zalaegerszegen.

2014.01.17._189_0Három fiú (17-19 évesek) diszkóból tartott hazafelé, amikor eddig még ismeretlen körülmények között a Hock János úton autójukkal előbb egy közlekedési táblát ütöttek ki, majd egy villanyoszlopnak ütköztek. A Renault Mégane a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A hátsó ülésen utazó fiatalembert a tűzoltók vágták ki a roncsokból. Mindhárom sérültet a mentők a zalaegerszegi kórházba vitték. Mind a sofőr, mind a két utasa használta a biztonsági övet, az autót vezető fiú esetében az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

2014.01.17._107Vasárnap éjjel Alfa Romeo típusú személygépkocsijával egy 25 éves zalaegerszegi férfi Nagykapornak irányából Zalaegerszeg felé tartott, amikor az általa vezetett autó egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, majd keresztbe fordult az úttesten, és többször megpördülve átszakította a szalagkorlátot és az árokban landolt. Az autót vezető fiatalember és utasa egy 27 éves tapolcai nő – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

jav.1_0Vasárnap napközben egy 39 éves zalaegerszegi férfi osztrák rendszámú BMW típusú személyautójával közlekedett Kisbucsa irányából Zalaegerszeg irányába, amikor eddig még ismeretlen körülmények között lesodródott az úttestről, majd a vízelvezető árok partjának ütközött és végül a tetőlemezén állt meg.

Személyi sérülés nem történt, azonban az autóban nagyobb mértékű anyagi kár keletkezett.

S végül: Vasárnap este 10 óra körül a lakhegyi elágazónál egy személygépjármű letért az úttestről és az árokba csapódott. A helyszínre a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy gépjárműfecskendővel és egy műszaki mentővel, valamint az Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata vonult. A tűzoltók a járművet a kerekeire visszaállították, majd áramtalanították. A balesetben két személy sérült meg, akiket a mentők kórházba szállítottak.