Új „látvány sportág” mutatkozik be a hétvégén Nagykanizsán

Eddig mi inkább csak a televízióban láthattunk ilyen versenyt, de most élőben megnézhetjük, amint a legügyesebb favágók szuper erős gépeikkel, különleges fejszéikkel szinte pillanatok alatt elvégzik az előírt műveleteket.

stihl_bajnokok_bajnoka_6Idén 14. alkalommal rendezik meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságot. A végső megmérettetés előtt a versenyzők 5 regionális elődöntőben mérik össze tudásukat, hogy kvalifikálhassák magukat a szeptemberi döntőre. Az egyik regionális verseny helyszíne lesz 16-án Nagykanizsa. A Csónakázó tónál 9 órakor kezdődő program egész napos látványosságot ígér azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy a technika hogyan párosul az emberi ügyességgel, erővel.

Az induló csapatok minden versenyszámot kétszer hajtanak végre. A versenyszámok bemutatása itt található meg: http://www.stihl.hu/fakitermel-versenyek.aspx

Kombinált (fő) versenyszám: kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás

Szerelés versenyszám: vezetőlemez fordítás

Az idei verseny első, Gyulán tartott selejtezőjéről itt nézhet egy kis kedvcsináló videót: https://www.youtube.com/watch?v=1QKePsAf6zk

(A cikk fotói az idei STIHL Bajnokok Bajnoka versenyen készültek. További fotók itt láthatók: http://erdo-mezo.hu/2015/05/05/a-dalerd-zrt-fakitermelo-csapata-lett-a-stihl-bajnokok-bajnoka-2015-ben-kepek/)