Napelemek a tetőn – közel 3 milliós megtakarítás évente

Elkészült a Polgármesteri Hivatal és a Batthyány Gimnázium napelemes rendszere. Az önkormányzata több mint 32 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a projekt megvalósítására. A kivitelezés május végén indult azzal a célkitűzéssel, hogy ösztönözze a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

A két intézményben összesen 54 KW csúcsteljesítményű napelemeket helyeztek ki. A Polgármesteri Hivatalra telepített napelem: 22,5 kW (ami kb. 180 négyzetméter napelemet jelent), míg a Batthyány Lajos Gimnázium épületére kihelyezett napelem 31,5 kW (kb. 250 négyzetméter napelem) teljesítményű

A napelemes rendszer üzemeltetésével évente a Polgármesteri Hivatalban 1.176.700 Ft -, a Batthyány Lajos Gimnázium kb. 1.645.600 Ft megtakarítás érhető el. A projekt hozzájárult ahhoz, hogy az intézmények villamos energia fogyasztásának nagy része megújuló energiaforrásból származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint az intézmények működési költségeinek csökkentéséhez.