Utak

Örülök, hogy elkészült a Fő út.

Bár az Eötvös téren az a néhány 10 méternyi toldozás-foltozás eléggé furcsa, gondolom ennyire futotta a rendelkezésre álló keretből.

Ugyanakkor azt remélem, hogy a város úthálózatának fejlesztésére, de még inkább karbantartására van még némi tartalék, s nem kell majd egy újabb pályázatra várni mondjuk a Csónakázó-tó bekötő útjának rendbetételével.

Az elmúlt időszakban erre a környékre is sok pénzt költöttek. Működik a látogató központ, megújult az erdei tornapálya, gyarapodnak az erdei sétányok, egyre élénkebb a sportélet a tavon. De mind közül talán a legizgalmasabb a remélhetően hamarosan megújuló torony-kilátó alatti erdőrészben kialakított kerékpáros akadálypálya. KI is tették a figyelmeztetést: ezt mindenki csak saját kockázatára használhatja.

beleKellene egy ilyen tábla az újonnan elkészült 61-es út körforgalmi csomópontja és a Csónakázó-tó parkolója közötti alig 200 méteres útszakasz két végére is. Ugyanis ezen végigmenni majdnem akkor teljesítmény, mint legyűrni az erdei pályát.

A következő hetekben-hónapokban sorra jönnek a tó környezetébe szervezett programok. Remélhetően több ezren érdeklődnek majd ezek iránt. Talán van még idő, s némi forrás is arra, hogy új, járható burkolatot kapjon ez a rövid szakasz, s ne lélekrázó élménnyel és a kátyúk kerülgetésével kezdődjön az idelátogatók programja.