Vádemelés a Lamborghinivel száguldozó férfival szemben

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben.

A vádlott 2014. szeptember 5. napján egy ismerősétől kölcsönkapott Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival autózni vitte egy barátját, a sértettet azért, hogy kipróbálják az autó menettulajdonságait. A vádlott és a sértett Budapestről Székesfehérvárra mentek, ahol felhajtottak az M7-es autópályára, haladásuk során a sértett egy mobiltelefonnal videó felvételeket készített a jármű kilométer órájának állásáról, valamint a haladásukról.

vlcsnap-2015-01-16-10h39m43s205A vádlott az M7-es autópályán a megengedett haladási sebességnél öt alkalommal is kétszer nagyobb sebességgel közlekedett, egy alkalommal a sebessége meghaladta a 320 km/h-t, a haladásuk során több alkalommal közvetlen balesetveszélyes szituáció is kialakult.

A szegerdői autópálya-szakaszt elhagyva 13 óra 49 perc körüli időben a vádlott mintegy 307 km/h sebességgel közlekedett, amikor elveszítette uralmát a jármű felett, először a bal oldali szalagkorlátnak , majd egy hídperemnek ütközött, ezt követően a jármű áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol ismételten a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott és a tetejére borulva állt meg és kigyulladt, azonban ezt megelőzően a sértettet a vádlott kihúzta a személygépkocsiból.

A sértettnek súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, melyekből súlyos egészségromlás maradt hátra.

A járási ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Video a száguldásról itt: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LHp3jqRj-jg