Vádemelést javasolnak a rendőrök az unokáját baltával és késsel bántalmazó keszthelyi férfi ellen

Az ügy, melyről a 8800.hu is beszámolt, még 2014. szeptember 23-án történt. A gyanú szerint a 61 éves nagypapa baltával és késsel okozott életveszélyes sérülést 14 éves unokájának.

n3099749A keszthelyi férfi a délutáni órákban felment 14 éves fiú unokájának szobájába, ahol egy baltával többször fejbe ütötte a gyermeket, aki az íróasztalánál ült. A kisfiú kimenekült a szobából, a férfi követte és ekkor már kés is volt nála, amivel megpróbálta megszúrni, valamint a baltával többször is fejbe ütötte az unokáját, akinek sikerült az utcára menekülnie.

A rendőrséget és a mentőket az éppen hazaérkező nagymama és az egyik szomszéd értesítette. A gyereket a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a zalaegerszegi kórházba. A 14 éves kisfiúnak több vágásos sérülése keletkezett a fején, illetve a koponyája is betört, valamint amikor megpróbált kitérni a szúrások elől, a kezét többször megsebesítette a késsel a nagypapa.

A férfit a zalai rendőrök még aznap elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta a rendőröknek, hogy megbánta amit tett, azonban arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért tette.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya B. József ellen emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek.