Baltával próbálta agyonütni unokáját

A minden előzmény nélküli eset kedden történt, abban a keszthelyi családi házban, ahol együtt laktak az elvált nagyszülők, illetve a nagymama által nevelt fiú.

A 14 éves gyerek a számítógépe előtt ült, amikor a nagyapja egy balta élével hátulról a fejére vágott. A földre került fiúnak ezután még többször nekitámadt a baltával és a késsel, de a gyerek a házból végül ki tudott menekülni az utcára – közölte a szóvivő.

A mentőket és a rendőröket a szemben lakó szomszéd értesítette. A fiút életveszélyes sérülésekkel szállították a zalaegerszegi kórházba.

  A középiskolát most elkezdett 14 éves gyerek a rendőröknek azt mondta: soha semmilyen konfliktusa nem volt korábban a nagyapjával. Számára is érthetetlen volt, hogy az idős férfi minden előzmény nélkül váratlanul hátulról nekitámadt.

A 61 éves B. J-t a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. Emberölés kísérlete miatt folyik ellene eljárás, amelynek során azt mondta, hogy megbánta a tettét, de arra semmilyen magyarázatot nem tudott adni. A Zalaegerszegi Járásbíróságon dr. Palkó Tamás bíró 2014. szeptember 25-én – a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyével indokolva a döntést – elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az MTI úgy tudja, a fiú a váratlan támadás idején, a súlyos koponyasérülései és más sebei ellenére mindvégig próbált eszméleténél maradni, mert úgy gondolta, ha elájul, a nagyapja biztosan megöli. A férfi korábban nem volt büntetve és pszichiátriai kezelés alatt sem állt még, de a mostani eset miatt kezdeményezték az elmeorvosi vizsgálatát.