Város Napja – idén az oldtimer bringásoké lesz a főszerep

Az utóbbi években sokakban megfogalmazódott a vélemény, miszerint a Város Napja elszürkülőben van, a kísérő, szórakoztató programok mintha ugyan azt a kaptafát követnék.

Nos, idén biztosan lesz új látványosság, méghozzá nem is akár milyen.

bele2Az alig egy éve színre lépett, s már több, nagy érdeklődésre számot tartó programot szervező KOKSZ, azaz a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség megtalálta partner szervezeteit Szlovéniában és Horvátországban is, s idén már velük, a muravidéki Beltinci és a horvát Kapronca öreg kerékpárokért rajongókat összefogó csapataival együtt tartanak bemutatót Kanizsán. Ezt követően pedig rendszeresen szerveznének közös programokat a három városban.

beleAz egyesületek vezetői kedden egyeztették elképzeléseiket Kanizsán. Hozzájuk csatlakozott a város önkormányzata is, mert ebben az összefogásban jó lehetőséget látnak a „kerékpáros barát város” imázs továbbépítésére. Ugyanakkor azt remélik, hogy a régi bringák és korhű ruhába öltözött használóik látványa azt a (múlt)századfordulós időszakot idézi meg, melyet a kanizsai Város Napja arculata is megkívánna.

A három szervezet vezetői a tervek szerint az idei Város Napján, a települési polgármesterek jelenlétében Kanizsán írná alá az együttműködésüket rögzítő okmányt.