Város Napja – már mától forgalmirend-változás!

A 2016. évi Város Napi programok miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmi rend változások várhatók az Erzsébet tér környékén:

 PARKOLÁSI TILALOM LESZ ÉRVÉNYBEN

április 27. (szerda) 18:00 – május 1. (vasárnap) 24:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között.

április 27. (szerda) 18:00 – május 1.. (vasárnap) 24:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Ált. Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar út között.

április 29. (péntek) 08:00 – április 29. (péntek) 16:00-ig a városközpontban a fizető parkolók ingyenesen vehetők igénybe!

ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

április 27. (szerda) 18:00 – május 1. (vasárnap) 24:00-ig

  • az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között,
  • az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Vásár u. között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Ált. Iskola előtt),
  • az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar út között,
  • a Vásár utcában a Báthory utca és az Erzsébet-tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé).

Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak az ott lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

–  április 28. (csütörtök) 14:00 – május 1. (vasárnap) 24:00-ig előzőeken felül

  • a Csengery út és a Zárda utca között a Fő úton (a Fő út forgalma terelve a Csengery u kereszteződésnél; a Zárda utca forgalma terelésre kerül a Király út felé a Fő út kereszteződésénél; a Király út felőli forgalom terelése a Sabján Gy. utcába a kereszteződésnél).
  • az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany J. út között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Ált. Iskola előtt),

Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak az ott lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

FORGALMIREND-VÁLTOZÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

– április 27. (szerda) 18:00 – május 1. (vasárnap) 24:00-ig a Kinizsi utca forgalmi iránya megváltozik.  Az utcában az egyirányú forgalom megfordul a Rozgonyi utca és az Arany J. utca közötti viszonylaton. Az Arany J utcában jobbra fordulási tilalom a Kinizsi utca felé, valamint a Kinizsi utcában balra fordulási tilalom – az Arany J. utca felé – lép érvénybe, valamint a Kinizsi utcában megállási tilalom a Rozgonyi utca felöl 50 m-en.

BUSZFORGALOM VÁLTOZÁSA

– április 29. (csütörtök) 14:00 – május 2. (hétfő) 05:00-ig

– 8,8Y helyi járatok módosított útvonalon közlekednek: Napraforgó tér-Kenyérgyár – Magyar u.60.- Kalmár u.- 1.sz. posta-…

Visszafelé: ….- Csengery-Kisfaludy sarok – Zrínyi utcai ideiglenes megálló – Apolló mozi –

A Dél-Zalai Áruház déli megállóhelye áthelyezése kerül a Zrínyi utcába a Célpont Áruház mellé a lezárás idejére.