Város Napja – így közlekedj!

A szokásoknak megfelelően április utolsó hétvégéjén zajlanak Kanizsán a Város Napja programjai, de a szokásoktól eltérően idén nem három, hanem négy napos lesz a rendezvény. Emiatt már csütörtökön délutántól változik a belváros forgalmi rendje.

Parkolási tilalom lesz

– április 23. (csütörtök) 15:00 – április 26. (vasárnap) 24:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között.

– április 23. (csütörtök) 18:00 – április 26. (vasárnap) 24:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Ált. Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar út között.

– április 24. (péntek) 08:00 – április 24. (péntek) 16:00-ig a városközpontban a fizető parkolók ingyenesen vehetők igénybe!

Útlezárás lesz április 23. (csütörtök) 18:00 – április 26. (vasárnap) 24:00-ig

– az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között,

– az Erzsébet tér déli útszakaszán az Ady út és a Zárda utca között a Fő úton (a Fő út forgalma az Ady utcába terelve a kereszteződésnél; a Zárda utca forgalma terelésre kerül a Király út felé a Fő út kereszteződésénél; a Király út felőli forgalom terelése a Sabján Gy. utcába a kereszteződésnél).

– az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany J út között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Ált. Iskola előtt),

– az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar út között,

– a Vásár utcában a Báthory utca és az Erzsébet-tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé).  Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak az ott lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

Forgalmi rend változás lesz

– április 23. (csütörtök) 18:00 – április 26. (vasárnap) 24:00-ig a Kinizsi utca forgalmi iránya megváltozik.  Az utcában az egyirányú forgalom megfordul a Rozgonyi utca és az Arany J. utca közötti szakaszon. Az Arany J utcában jobbra fordulási tilalom a Kinizsi utca felé, valamint a Kinizsi utcában balra fordulási tilalom – az Arany J. utca felé – lép érvénybe, valamint a Kinizsi utcában megállási tilalom a Rozgonyi utca felöl 50 m-en.

Ideiglenes és szakaszos útlezárás lesz április 26-án (szombat) 10:00 – 10:30 között az Erzsébet tér – Fő út – Huszti tér – Petőfi utca – régi 7-es útvonalon Galambokon át Zalakarosig – futóverseny miatt.

Buszforgalom változása

– április 23. (csütörtök) 18:00 – április 27. (hétfő) 05:00-ig lezárják az Erzsébet tér déli útszakaszát az Ady út és a Zárda utca között. A Dél-zalai Áruház autóbusz megállót ezen idő alatt a járatok nem érintik, a Dél-Zalai Áruház elnevezésű buszmegállópár áthelyezésre kerül a Zrínyi utcába, az E.on székház elé.

– lezárják az Erzsébet tér északi oldala a Rozgonyi utca és a Magyar utca között. A lezárás ideje alatt a 8-as és a 8 Y-os jelzésű helyi járatok Napraforgó tér – Miklósfa között módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a Királyi Pál utcai, Vörösmarty utcai és a Rozgonyi utcai sarokmegállóhelyeket. A megállóhelyek, ahol a járatokat igénybe vehetik: Zrínyi utcai ideiglenes megálló, Kalmár utca, Magyar út 60., Kenyérgyár.