Vasvilla – pisztoly párbaj Pusztamagyaródon

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 24 éves pusztamagyaródi férfi ellen,  aki január 12-én reggel 8 órakor Pusztamagyaródon az utcán vitatkozott össze egy 40 éves helyi férfival, mert az napokkal korábban pofonvágta barátnőjét. A nő az ügyben magánindítványt terjesztett elő, így könnyű testi sértés vétsége miatt van folyamatban egy eljárás.

pisztoly-beleA szóváltás közben – a gyanú szerint – az idősebb ember egy forgótáras riasztófegyvert húzott elő a kabátja zsebéből és azt a fiatalemberre fogta, aki elfutott és egy vasvillával tért vissza, amivel többször megütötte a másikat. A tettlegesség még ekkor sem ért véget, mert a 40 éves férfi maró folyadékkal öntötte le a fiatal férfit. A mentők mindkettőjüket kórházba vitték, az idősebb – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, míg a fiatalabb könnyű sérüléseket szenvedett a dulakodás során.

A nagykanizsai rendőrök a vasvillát, a forgótáras riasztófegyvert, valamint a maró folyadékot tartalmazó flakont lefoglalták. A 24 éves fiatalt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. Az eset tisztázása folyamatban van, elképzelhető, hogy lesznek még további gyanúsítások az ügyben.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást S.R. ellen, aki szabadlábon védekezhet.