Volt 19-es udvar – talán már idén rend lesz

Egykor itt működött a Finommechanikai Vállalat fröccsöntő üzeme, később kereskedelmi funkciókat kaptak a még használható épületek (innen a címbeli elnevezés is), de már évek óta csak rom az egész, középen felkiáltó jelként az egykori üzem kéményével.

De talán idén végre eltűnik mindez.

bele

Csengery utcai udvari épület -ez is bontásra vár

Ugyanis az önkormányzat elé holnap olyan előterjesztés kerül, melynek elfogadása után több használaton kívüli, önkormányzati tulajdonú épületet is lebonthatnának, többek között az Erzsébet tér 12-13. alatti romhalmazt is. A sorban szerepel még a Thúry pálya nem régen leégett öltözője, és több, kevésbé látható udvari épület a Csengery, a Kinizsi és a Magyar utcán. Ha a képviselők a tervet jóváhagyják, következhet egy, akár több hónapos eljárás, amely során kiválasztják majd a bontásra vállalkozó, legjobb, azaz legolcsóbb ajánlatot tévő társaságot (Hol van már az az idő, amikor még volt remény arra, hogy a kinyerhető anyag a fizetség a munka elvégzésért!).

Thúry pálya öltöző...volt

Thúry pálya öltöző…volt

Hogy aztán mi lesz? Az udvari épületek esetében maradnak az üres telkek. Az Erzsébet téren pedig vélhetően kapunk majd egy újabb kerítést. Olyat, mint amilyen már látható az Eötvös téren, vagy a Teleki utca elején lévő körforgalomnál, vagy a Király utcában. Ezt követően meg reménykedünk, hogy idővel lesz majd valaki, aki lát fantáziát a foghíjak beépítésére.