Zala a harmadik legbiztonságosabb megye az országban – évértékelő a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon

Az elmúlt évet értékelő értekezletet Papp Károly r. altábornagy, az országos rendőrfőkapitány részvételével tartották meg 2014. február 13-án a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Zala megyében az elmúlt évben 27 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt, mint 2012-ben. A kiemelten kezelt bűncselekmények nyomozási eredményességi mutatója 31 százalékról 41 százalékra nőtt. A közterületen elkövetett bűncselekmények csökkenő tendenciát mutatnak. A regisztrált bűncselekmények 100 ezer lakosra vetített aránya Zala megyében 3342-ről 2599-re csökkent.

Kevesebb baleset történt Zala megyében a tavalyi év decemberéhez képest, ez több mint 6,5 százalékos csökkenést jelent. A halálos balesetek száma 33 %-kal, a súlyos sérüléssel járó közlekedési események száma közel 20 %-kal kevesebb, mint 2012 hasonló időszakában. Tavaly sokkal kevesebben ültek ittasan autóba – mondta el Szukics Ferenc r. ezredes.

Papp Károly r. altábornagy kiválóra értékelte a zalai rendőrök munkáját. Az országos rendőrfőkapitány méltatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság turisztikai idényben végzett tevékenységét, valamint kiemelte a megye átlagon felüli nyomozási eredményességi mutatóját.

Papp Károly r. altábornagy közölte, hogy az elmúlt három évben folyamatosan nő az önkormányzatok elégedettsége a rendőri munkát, és a közbiztonságot illetően. Az önkormányzatok a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját az ötös skálán négyes osztályzatra értékelték.

A cikkhez kapcsolódó videó:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3MKmT-DHr4