A ZALA MEGYEI VÉDELMI BIZOTTSÁG 16 ÓRA UTÁN KIADOTT SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Sajtóközlemény_MVB_2014_05_15A tegnapi nap folyamán ülésezett a Letenye Járási Helyi Védelmi Bizottság. Az ülésen a Mura vízgyűjtőjének magyarországi szakaszán az árvízi védekezésre való felkészülésről, valamint a rendkívüli időjárás miatt szükségessé váló intézkedések meghozataláról döntöttek.

A mai napon elérte megyénket is a meteorológiai szolgálat által korábban előre jelzett rendkívüli szeles, csapadékos időjárás. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 fővel megerősítette a műveletirányítási szolgálatot, majd 14:00 órától újabb 1- 1 fővel a megyei főügyeleti és a műveletirányítási szolgálatokat.

Nagykanizsán, a helyi védelmi bizottság intézkedésére 10:30-tól 7 fővel megkezdte működését a helyi védelmi bizottság katasztrófavédelmi munkacsoportja. Az áramszolgáltató tájékoztatása alapján a térségben jelenleg 16 településen 3000 fogyasztó ellátatlan, a javítások folyamatban vannak.

Megyei szinten a viharral kapcsolatos 43 tűzoltói vonulás mindegyike kidőlt fák miatt vált szükségessé. Jelenleg 13 káreset felszámolása van folyamatban.

A vasúti közlekedésben a Nagykanizsa-Murakeresztúr, illetve a Nagykanizsa- Balatonszentgyörgy, Balatonszentgyörgy – Keszthely vonalon a reggeli órák óta üzemzavar miatt nem közlekednek menetrend szerint a vonatok. Nagykanizsa – Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat.

Felhívtuk a közutak, közterületek kezelőinek, tulajdonosainak figyelmét, hogy a közlekedést illetve a biztonságot veszélyeztető letört faágak és egyéb tárgyak eltávolítására a közlekedés folyamatos biztosítása érdekében intézkedjenek.

Ezúton is felhívom a lakosság figyelmét, hogy kísérjék figyelemmel a rendkívüli időjárással kapcsolatos információkat és saját érdekükben tartsák be az ajánlott magatartási szabályokat.

Zalaegerszeg, 2014. május 15.

 

Rigó Csaba

a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke