A Zala Megyeri Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye

Csütörtökön néhány perccel 17 óra után az alábbi közleményt adta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése alapján, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megtette a szükséges lépéseket és felkészültünk a várható havazásra.

Zalára narancssárga riasztás van érvényben!

Zalára narancssárga riasztás van érvényben!

A hóhelyzetre való tekintettel 2014. január 24-én 05:00 órakor megkezdik működésüket a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzse, valamint a járási helyi védelmi bizottságok katasztrófavédelmi munkacsoportjai. A megyei operatív törzsben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának egy-egy szakembere folyamatosan jelen van annak biztosítása érdekében, hogy a várható havazással összefüggésben esetleg kialakuló rendkívüli helyzetek kezelése összehangoltan történjen.

Előkészítettük, hogy szükség esetén a megyei és a járási rendeltetésű önkéntes mentőszervezetek rövid idő alatt mozgósításra kerülhessenek, de ugyanígy készen állnak mind a melegedő, mind a befogadó helyek az aktivizálásra.

 A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zala Megyei Védelmi Bizottsággal szorosan együttműködve felkészülten várja a havazást.

 A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden közlekedő figyelmét felhívja az elővigyázatosságra. Tájékozódjanak az utak állapotáról mielőtt elindulnak és csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművel induljanak útnak! A téli veszélyekről és azok megelőzéséről részletes információkat http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_havazas linken találnak. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követhetik az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közúti információs portálján a http://utinform.hu/ -n olvashatnak.

Okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu)  és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve a  Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán közzétett információkat is.