Zalai kötődésű páros a Köznevelési Államtitkárság élén

Az Emberi Erőforrások Minisztere szombaton délelőtt jelentette be, hogy az utóbbi napokban már egyáltalán nem szereplő Czunyiné Bertalan Juditot Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár követi a közoktatásért felelős államtitkár székében.

Palkovics

Palkovics László

E döntés nyomán kettős zalai kötődésűvé vált az államtitkárság. Palkovics László ugyanis Zalaegerszegi születésű, 1983-ban érettségizett a Zrínyi Gimnáziumban. Sipos Imre helyettes államtitkár – akinek Hoffmann Rózsa és Czunyiné Bertalan Judit után Palkovics lesz a harmadik főnöke, Nagykanizsán született 1965-ben, s ugyancsak 1983-ban érettségizett az akkori Landler, mostani Batthyány Gimnáziumban.

Sipos Imre

Sipos Imre

Csak apró pikantéria, hogy Palkovics László egykori alma matere már az elsők között, 144. helyen csatlakozott a jelenlegi oktatásügyi lázas állapotot előidéző hermanos nyílt levélhez. A Batthyányból viszont csak néhány egyéni csatlakozót találni a támogatók között, de a több mint 700 egyetértő közösség között nem találjuk meg a kanizsai gimnáziumot.