Zalakarosi az év egyik ökoturisztikai létesítménye

Látogatóközpont és Tanösvény kategóriában három-három nyertest hirdettek a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. közös Az év ökoturisztikai létesítménye 2015 pályázatán.

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. a díjátadót követően az MTI-vel közölte: az idei pályázatban az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettek meg, a címet idén hatodik alkalommal adták át. A díjátadó ünnepség a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én volt az Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK).

Tanösvény kategóriában első helyezést ért el a Zalaerdő Zrt. által létrehozott zalakarosi Csiga-túra tanösvény, második a gyomaendrődi Erzsébet-ligeti tanösvény, kilátó és lombkoronasétány. Harmadik a tiszafüred-tiszaörvényi Örvényi Pákász tanösvény lett. Különdíjat kapott a leginnovatívabb létesítmény, a zselickisfaludi Zselici Csillagpark.

A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői pályázhattak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban. A pályázatra az ország különböző tájairól összesen 14 pályamunka érkezett.