300 millió a város gáz és elektromos hálózatának korszerűsítésére

A megyében 6000 kilométert meghaladó áram-, illetve 3100 kilométernyi gázvezetéket üzemeltető E.ON idei fejlesztési terveiről tartottak hétfőn sajtótájékoztatót.  Gelencsér Lajos a társaság dél-dunántúli áram- és gázhálózati cégeinek vezérigazgatója és munkatársai arról számoltak be, hogy az idén Zalára szánt 1 milliárdból közel 300 millió forintot Nagykanizsán költenek el.

Nagy figyelmet kap idén a közvilágítási hálózat rekonstrukciója, így Nagykanizsán több utcában – Kinizsi Pál, Csengery, Zrínyi, Zárda, Ady   is földkábeleket és lámpaoszlopokat cserélnek. Az Eötvös téren a kormányablak épületének új napenergiás rendszeréhez igazítják a hálózatot, de vállalkozói igények miatt is több helyen végeznek a városban fejlesztéseket.

A gázhálózaton végzendő munkálatokról elhangzott: több helyen olyan gázelosztó vezetékeket cserélnek, amelyeknek az életkora már meghaladta a 40 évet. Kicserélik a város két gázfogadó állomását, köztük a legnagyobbat is, amely óránként 10 ezer köbméter gázt képes fogadni a hálózatról. Emellett a Csengery, Kinizsi Pál és Arany János utcákban, a Múzeum téren és a Platán sor egy részén gerinc és csatlakozóvezetéket cserélnek.

A tájékoztatón elmondták: elsősorban a földgáz-vezetékek cseréje kapcsán kell majd időszakos forgalmi rend változásra, korlátozásra számítani. A munkák során a gázellátás folyamatos lesz, mindössze az átkötések idejére –ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás. Ennek pontos idejéről az érintett területen lakók szórólap útján kapnak majd tájékoztatást.

Az első beruházások a földgázvezeték-hálózaton május elején indulnak.