5429 telefonhívás féltékenységből

Egy negyvenes éveiben járó férfi 2013. októberétől több mint három hónapon keresztül azért, hogy mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen és tartósan háborgatta volt élettársát és annak családját.

Telefonjairól összesen 5429 alkalommal kezdeményezett hívást a sértett által használt telefonra a nő kifejezett tiltása ellenére.

A férfi egy alkalommal megjelent a nő lenti albérletében, ahol a nyitott ajtón bement a lakásba és volt élettársa lányát ordítozva megfenyegette, hogy megöli, kinyírja, majd miután a jelenlegi élettárs kitessékelte a lakásból, a lakás bejárati ajtaját rugdalta és a lakáshoz tartozó villanyórában a kismegszakítót megrongálta.

A terhelt egy másik alkalommal Lentiben, az egyik főutcai üzlet előtt előzetes szóváltást követően, több alkalommal gázsprayvel arcon fújta a vetélytársának vélt férfit, majd a helyszínről futva távozott.

A cselekmények miatt a Lenti Járási Ügyészség 2 rendbeli garázdaság, 2 rendbeli zaklatás és 1 rendbeli testi sértés vétsége miatt emelt vádat a terhelt ellen a Lenti Járásbíróság előtt – olvasható dr. Kondákor Ferenc főügyész közleményében.