A stróman lenyúlta a pénzt – leverték rajta

A névleges ügyvezető meglopta a céget, a tényleges pedig krimibe illő akcióval próbálta meg a pénzt visszaszerezni.

A vádlott 2011-ben, budapesti székhellyel pénzügyi tevékenységre alapított egy kft-t, és egy ismerősét bízta meg az ügyvezetői teendők ellátásával. A megbízott havi 120.000,- forint tiszteletdíjat kapott, ennek fejében a céget csak formálisan képviselte, a szükséges okmányokat aláírta, a céget ténylegesen az alapító vezette, az ügyeket ő intézte, a döntéseket ő hozta.

Amikor a sértett rájött, hogy a kft. számára nem vállalható pénzügyi tranzakciókban vesz részt, közölte, hogy lemond a cégvezetésről, ugyanakkor 2012. március 8-án a kft számlájáról 100.000 eurot vett fel. Ebből a pénzből megvásárolt és felújított egy nagykanizsai zártkerti ingatlant, beköltözött a házba, a kft.-t működtető személyek elől ott rejtőzködött, lakókörnyezetében álnéven mutatkozott be. A vádlott mindent megtett a felkutatása érdekében, majd amikor tudomást szerzett a hollétéről, két férfi társaságában felkereste, berúgták a bejárati ajtót, gyomor- és vesetájékon bántalmazták, folyamatosan ütötték, hogy a pénzüket visszakapják. Sikerrel jártak, mert egy rejtekhelyen megtaláltak 50.000 eurot, valamint 1.000.000 Ft-ot.

Ezt követően a sértett használatában lévő autóval – melyet egy szlovák rendszámú gépkocsival biztosítottak,- a sértettet akarata és szándéka ellenére testvére dunakeszi lakására vitték, ahol közölték vele, hogy a lakást nem hagyhatja el, különben „komoly gondok lesznek”. Bátyja és annak élettársa kénytelen volt panzióba költözni. Másnap egy ügyvédi irodába kísérték, ahol először a nagykanizsai ingatlan értékesítéséről írattak alá vele egy szerződést, majd egy másik ügyvéd közreműködésével, adásvétel útján egy szerb állampolgárságú személy részére értékesíttették vele a kft-t is.

A történtek után a vádlott a többi pénz visszaszerzése érdekében továbbra is zaklatta, fenyegette, és arra kényszerítette, hogy a kft számlájáról további 900 eurot vegyen fel, ennek során tetten érték, és elfogták.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség önbíráskodás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.