Négyéves gyermekét használta bűncselekmény elkövetésére egy nagykanizsai nő

A már büntetett nő 4 éves fiával, és többszörös visszaeső élettársával 2016 júniusában a nagykanizsai uszoda szabadtéri részében tartózkodott.

Itt pihent egy fiatal lány is, aki egy időre őrizetlenül hagyta hátizsákját, benne igazolványával, készpénzével és mobiltelefonjával.

A nő és a férfi megfigyelték, hogy a hátizsákra nem ügyel senki, ezért rábírták a közös nevelésük alatt álló és velük lévő gyermekkorú, mindössze 4 esztendős fiút, hogy menjen oda a hátizsákhoz, vegye fel, és adja át az időközben a női öltöző felé távozó édesanyjának.

A kiskorú veszélyeztetésének bűntettét az a kiskorú nevelésére, felügyeletére, vagy gondozására köteles személy követi el, aki e feladatából folyó kötelességét megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi, vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Súlyos kötelességszegésnek minősül, ha a kiskorút bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetésére bírja rá.

A nő és a férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt. A bűncselekmény törvényi büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

(A cikk feletti fotó csak illusztráció.)