Anya és lánya közel 4 millió Ft-ot csalt ki egy zalai férfitől

A férfi 2014-ben társkereső hirdetést adott fel egy helyi lapban, melyre álnéven egy zalaegerszegi nő jelentkezett. Elmondta, hogy egy óvodában dolgozik. Kettejük között rövid időn belül bizalmi, majd szexuális kapcsolat alakult ki. A nő elhatározta, hogy valótlan indokokkal pénzt csal ki a férfitől. A cselekmények során ebben segítségére volt – rábeszéléssel, és fuvarozással – a szintén álnéven bemutatkozó, és egyébként Németországban prostituáltként dolgozó 29 éves leánya is.

Azzal az indokkal, hogy a nő – nem létező – lakását nagy összegű tartozása miatt árverezni fogják, a tartozás kiegyenlítésére több részletben kicsaltak a férfitől 1.840. 000 Ft-ot, majd ugyanezen célra több pénzintézettől felvetettek vele további 480.000 Ft-ot is. A nő arra is rábírta a férfit, hogy munkahelyére – az óvodába – is vásároljon hitelre különböző híradástechnikai eszközöket azzal, hogy majd az óvoda fogja fizetni a törlesztő részleteket. Így különböző áruházakban, más-más pénzintézet finanszírozásával laptopokat, táblagépeket, televíziókat, háztartási gépet és mobiltelefonokat vásároltak, mindösszesen 1.525.215 Ft kárt okozva.

A férfi tényleges kára 3.845.215 Ft volt, de a járulékos költségekkel együtt összesen  csaknem 5.000.000 Ft kára keletkezett.

A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség a két nő ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.