Autista Farm Magyarszerdahelyen

Európai Uniós forrásból és állami támogatásából újabb fejlesztésre indul a Magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetében.

Zalai Autista Farm létrehozása elnevezéssel benyújtott pályázatot 66 millió forintos támogatásra érdemesnek ítélték. Célja, hogy az intézmény ne csak a munkaerő teremtésében szolgálja a környék fejlődését, hanem az állami intézményi önellátás, önfenntartás területén is hasznosítsa ezt az új tevékenységet. A programot az intézményben csütörtökön szakmai konferencián mutatták be.

Az uniós pályázatnak köszönhetően 80 négyzetméter alapterületű üvegház épül a zöldség és növénypalánták számára, továbbá hagyományos falusi udvar, pajta, baromfiudvar, konyhakert, sertés telep kerül kialakításra. Új eszközöket is vásárolnak, és nagy hangsúlyt fektetnek a komplex akadálymentesítésre is. A fejlesztés várható eredményeként 11 munkahelyet hoznak létre, ötöt az autisták számára, hat nyolcórás munkahelyet pedig a közeli településeken élő megváltozott munkaképességű személyeknek.