Csónakázó tó – majális helyett kutyás program

A hét második felében kettő látványosnak ígérkező kutyás programot is tartanak Zalában. Május másodikán a kanizsai Csónakázó tónál, az önkormányzat vendégháza mögötti területen angol és ausztrál pásztorkutyáknak tartanak terelőösztön próbát és karaktertesztet.

terelesEz a fajta verseny, bemutató elsősorban az Alföldön népszerű, a Dunántúlon nem túl gyakori, hisz errefelé nincs túl sok birkacsorda. A rendező Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesületnél úgy számolnak, hogy a mostani első, alkalomra 15-20 border collit, kelpie-t, schelti-t hoznak el gazdáik, hogy felmérjék, miként viszonyulnak a birkacsordához, illetve miként viselkednek váratlan, szokatlan helyzetben. A kutyák a feladatokat erre a célra hozott mini birkacsordán és épített pályán végzik. Ha nem ismerősek a kutyafajták, már csak azért is érdemes a 10 órakor kezdődő rendezvényre kilátogatni, hogy kiderüljön, melyik név mögött milyen kutya van.

Akinek a kanizsai program után is van kedve kutyázni, csak 50 kilométert kell utaznia, hisz Zalaegerszegen másnap, május 3-án a Gébárti tónál nemzeti CAC kiállítást, országos tenyészszemlét és versenyt is tartanak. A bírálatok 10.30-kor kezdődnek.