Ismét military és ismét motorcsónakmodell verseny a Csótón(ál)

Érdemes lesz a hétvégén kilátogatni a Csónakázó-tóhoz, hisz két különleges sportág legjobbjait láthatjuk ott. bele

Egy év kihagyás után idén ismét lesz military, azaz Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő verseny. A hétfői sajtótájékoztatón Dobri Lajos, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke és Végh Csaba, a Kanizsai Lovas Klub elnöke adtak előzetes információkat a programról. Eszerint megújult, részben átalakított pályával várják öt ország több mint 60 lovasát. A versenyzők és lovaik csütörtökön érkeznek –azaz már ezen a napon is lesz látnivaló -, de a verseny pénteken reggel a díjlovaglással kezdődik.

bele2

Egyed László

Szombaton tartják a terepversenyeket, vasárnap pedig a díjugratást. A hazaiak különösen jó szereplést várnak az idén Kanizsára szerződött Egyed Lászlótól, aki a múlt héten Lengyelországban elért eredményével jogot szerzett arra, hogy induljon augusztusban Franciaországban, a Normandiában tartandó Lovas Világjátékon.

Világbajnokságra készülnek a hajómodellezők is. Ők Németországban gyűlnek majd össze, de előtte még Nagykanizsán tartanak a hétvégén egy ráhangoló versenyt az FSR kategóriájú hajók. Az előfutamok szombaton reggel kezdődnek, a döntőket vasárnap rendezik. Az előzetes regisztráció alapján a magyarok mellett elsősorban a környező országokból, Ausztriából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovéniából­ várnap indulókat a Kanizsa Kupára. (modell fotó: www.rcgames.hu)