Díszítik az Erzsébet teret, lesz új látványosság is!

bele1A Fő út karácsonyi díszeit már múlt héten felrakták, csütörtökön pedig az Erzsébet tér volt soron. Helyére került a város fenyője, felkerült rá a díszek egy része is. Még ma a helyére, a zenepavilon alá rögzítik – ez a kanizsai tűzoltók kiváltsága – az adventi koszorút is, melyen vasárnap az ünnepi várakozás hangulatának megfelelő program – Magyar Cintia énekel karácsonyi dalokat – keretében gyújtják meg az első gyertyát 18 órakor.

bele2Emellett lesz egy érdekes újdonság is. A Főt út feldíszítéséről szóló tudósításunkban megfogalmaztunk egy szolid kérdést is, azaz, hogy kap-e a város idén valami újdonságot, valami új szép díszítőelemet is? Nos, kap! Még hozzá nem is akármilyet, olyat mely másutt egészen biztosan nem látható, mert egyedi, a helyi körülményekhez készített. A télen érthető okokból nem üzemelő, sokak által megcsodált szökőút is fénybe, méghozzá a víz áramlását szimbolizáló futófénybe öltözik, így azt az illúziót kelti majd, mintha télen is működne a kút.

A vasárnapi első gyertyagyújtás programjáról az alábbi információ olvasható a város közösségi portálos oldalán: Az Adventi rendezvénysorozat hangulatához élő Betlehem, korcsolyapálya, gyerekek számára kézműves játszóház, karácsonyi ízkavalkád és zenei produkciók is hozzájárulnak. Emellett fényfestészetben és látványos tűzzsonglőr bemutatóban is gyönyörködhetnek majd a kanizsaiak.