Dödölle fesztivál – csütörtöktől útlezárások a városközpontban

A XII. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál programjai miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén:

 PARKOLÁSI TILALOM LESZ ÉRVÉNYBEN

– szeptember 10. (csütörtök) 15:00 – szeptember 13. (vasárnap) 12:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között.

– szeptember 10. (csütörtök) 18:00 – szeptember 13. (vasárnap) 06:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar utca között.

– szeptember 11. (péntek) 08:00 – szeptember 11. (péntek) 16:00-ig a városközpontban a fizetőparkolók ingyenesen vehetők igénybe!

ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

– szeptember 10. (csütörtök) 18:00 – szeptember 13. (vasárnap) 05:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi utca között, az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany J út között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Iskola előtt), az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar utca között, a Vásár utcában a Báthory utca Erzsébet tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé).

Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak a lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel – ez alól kivétel a Magyar utca teljes lezárása szeptember 12-én (szombaton) 8:00 – 22:00 óráig a főzőverseny miatt, amikor a lakóknak sem engedélyezett a gépjármű forgalom.

FORGALMIREND-VÁLTOZÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

– szeptember 10. (csütörtök) 18:00 – szeptember 13. (vasárnap) 05:00-ig a Kinizsi utca forgalmi iránya megváltozik.  Az utcában az egyirányú forgalom megfordul a Rozgonyi utca és az Arany J. utca közötti viszonylaton. Az Arany J. utcában jobbra fordulási tilalom a Kinizsi utca felé, valamint a Kinizsi utcában balra fordulási tilalom az Arany J utca felé lép érvénybe, valamint a Kinizsi utcában megállási tilalom a Rozgonyi utca felől 50 m-en. Ezen időszakban a Sugár utca felől a 7,5 t feletti gépjárművek balra történő kanyarodása a Rozgonyi utcába tilos!

IDEIGLENES ÉS SZAKASZOS ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

– szeptember 12. (szombat) 10:00 – 11:00-ig az szüreti felvonulás idejére az Erzsébet tér irányában a HSMK – Fő út – Sugár út – Rozgonyi utca szakasza felvonulás elhaladásának ideje alatt.

BUSZFORGALOM VÁLTOZÁSA

– szeptember 10. (csütörtök) 18:00 – szeptember 13. (vasárnap) 05:00-ig lezárásra kerül az Erzsébet tér északi oldala a Rozgonyi utca és a Magyar utca között. A lezárás ideje alatt a 8-as és a 8 Y-os jelzésű helyi járatok Napraforgó tér – Miklósfa viszonylatban módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a Királyi Pál út sarok, Vörösmarty út sarok és a Rozgonyi utca sarok megállóhelyeket. A megállóhelyek, ahol a járatokat igénybe vehetik: Zrínyi utcai ideiglenes megálló, Kalmár utca, Magyar utca 60., Kenyérgyár.