A hétvégén mindent eláraszt a dödölle – nehéz lesz közlekedni a városban

A XIII. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál programjai miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén:

PARKOLÁSI TILALOM LESZ ÉRVÉNYBEN

-szeptember 08. (csütörtök) 15:00 – szeptember 11. (vasárnap) 5:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között.

-szeptember 08. (csütörtök) 18:00 – szeptember 11. (vasárnap) 05:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Ált. Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar utca között.

-szeptember 08. (csütörtök) 18:00 – szeptember 11. (vasárnap) 05:00-ig a Rozgonyi utcában a Sugár u. és az Erzsébet tér között

-Szeptember 09. (péntek) 08:00 – szeptember 09. (péntek) 16:00-ig a fizetőparkolók ingyenesen vehetők igénybe.

ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

-Szeptember 08. (csütörtök) 18:00 – szeptember 11. (vasárnap 05:00-ig, az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi utca között,

-Szeptember 09. (péntek) 6:00 – szeptember 11. (vasárnap) 05:00-ig a Fő út a Csengery út és Zárda utca közötti szakaszán, az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany János út között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Ált. Iskola előtt), az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi utca és a Magyar utca között, a Vásár utcában a Báthory utca Erzsébet tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé). A Rozgonyi utcában a Sugár u. és az Erzsébet tér között.

Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak a lakók, a vásárosok – vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

FORGALMIREND-VÁLTOZÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

Szeptember 09. (péntek) 6:00 – szeptember 11. (vasárnap) 05:00-ig a Rozgonyi utca Sugár út Múzeum téri becsatlakozás közötti szakasza zsákutca, behajtani tilos kivétel célforgalom táblával. A Rozgonyi u. Sugár és Múzeum tér becsatlakozás közötti szakasza kétirányú forgalommal működik. A Múzeum tér felől jobbra lehet kikanyarodni a Rozgonyi utcára, majd egyenesen kötelező haladási iránnyal lehet áthaladni a Sugár utcán. A Zárda u. irányából balra lehet kikanyarodni a Király u. felé. A Kinizsi utcában közlekedők a Rozgonyi utcába balra kanyarodva haladhatnak tovább.

IDEIGLENES ÉS SZAKASZOS ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

Szeptember 10. (szombat) 10:00 – 11:00-ig az szüreti felvonulás idejére az Erzsébet tér irányában a HSMK – Fő út – Erzsébet tér szakasza felvonulás elhaladásának ideje alatt.

BUSZFORGALOM VÁLTOZÁSA

A útlezárások miatt ezért szeptember 09. (péntek) 5:00 – szeptember 11. (vasárnap) 05:00-ig a 8-as és a 8 Y-os jelzésű helyi járatok Napraforgó tér – Miklósfa viszonylatban módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a Királyi Pál út sarok, Vörösmarty út sarok és a Rozgonyi utca sarokmegállóhelyeket. A megállóhelyek, ahol a járatokat igénybe vehetik: Zrínyi utcai ideiglenes megálló, Kalmár utca, Magyar utca 60, Kenyérgyár. Továbbá lezárásra kerül a Fő út – Csengery út -Zárda utca közötti szakasza is, ezért a jelzett időpontban az érintett szakaszon közlekedő autóbusz járatok kelet-nyugati irányban (4, 4A, 4Y, 6, 6A, 6C, 6E, 6Y,  8, 8Y, 10, 10Y, 18, C3) nem érintik az Eötvös téri, Deák téri és a Dél-Zalai Áruház megállókat. Az érintett járatok a K – Ny-i irányban a Teleki u. – Kórház u. – Kisfaludy u. – Ady u. – Zrínyi u. – Kalmár u. vonalon, a Ny – K-i irányban a Kalmár u. – Zrínyi u. – Csengery u. – Fő u. vonalon közlekednek ideiglenes megálló beiktatásával az E-on székház előtt.