Domboldalról a belvárosba költözik a nagykanizsai JazzLand

A korábbi helyszínről, a közeli Cserfői-hegyről idén a belvárosba költözik a nagykanizsai JazzLand, amelynek fellépői között tizenéves tehetségek is lesznek.

A szombati dzsesszfesztivált beharangozó tájékoztatón Halmos Ildikó, a 21. JazzLand-nek helyet adó Honvéd Kaszinó igazgatója kiemelte, hogy a rendhagyó helyszínen rendhagyó lesz a kezdés is, ugyanis a népzenét-világzenét játszó Igricek & Transsylvanians sétálóutcai fellépésével indul a program. Ennek részeként az elmúlt két évtized fesztiváljainak fotóiból, az itt megfordult hazai és nemzetközi sztárokról készült felvételekből nyílik kiállítás, majd a koncertek fellépői jam sessionnel zárják hajnalban a műsort.

Halász Gyula szervező elmondta, hogy a helyszínváltozást a hegyi birtok tulajdonosváltása hozta, de olyan helyet találtak, ahol az egykori nagykanizsai dzsesszklub már évtizedekkel ezelőtt otthonra talált, és ahol valaha „jazzpresszó” is működött. A másik szervező, Dobri Noémi elárulta, hogy az idei JazzLand hivatalos megnyitója meglepetést is tartogat, a fesztivált elindító Tiborcz Iván triójának zenéjét ugyanis Szabó Kira akrobatikus előadásával kötik egybe.

Tiborcz Iván kiemelte, hogy a JazzLand a dzsesszoktatást is szolgálja, ezért idén számos olyan muzsikus szerepel majd, aki sok esetben éppen innen indította pályafutását. A ma már Budapesten, vagy éppen a határon túl élő zenészek erre az alkalomra látogatnak vissza Nagykanizsára, de ezúttal is lesznek egészen fiatal fellépők, mint a 10 éves Berkes Adél szaxofonos vagy testvére, a 13 éves Marci, aki zongorán muzsikál.

 A szombati nagykanizsai programban szerepel a két legfiatalabb fellépőt is bemutató Berkes Quartet, a Tiborcz testvéreket szerepeltető JazzLand Q kvintett, a Pálinkálom trió, valamint a Choose Cheese elnevezésű négytagú együttes.