Közbeszólhat az időjárás – egy hetet csúszik a Kultúr Korzó

A rendezők tájékoztatása szerint az eredetileg szeptember 19-i héten megrendezésre kerülő Kultúr Korzó nevű rendezvényt a kedvezőtlen időjárás előrejelzésre való tekintettel egy héttel elhalasztják.

Tehát a programsorozatot szeptember utolsó hetében, szeptember 26-30. között tartják meg.

Hogy mi is az a Kultúr Korzó? Egy szépreményű kezdeményezés az év folyamán sétáló utcává nyilvánított Ady Endre utca szellemi felfrissítésére. ( Az igazi arculati frissítés még várat magára – a szerk.)

Az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó 2016. szeptember 26-tól 30-ig Nagykanizsán, az Ady utcában, Nagykanizsa leendő sétáló utcájában „Kultúr Korzó” címmel ötnapos kulturális programsorozatot szervez.

A rendezvénnyel a szervezők Nagykanizsa belvárosának őszi hétköznapjait szeretnék színesíteni és bemutatni javarészt az utcában működő művészeti csoportok munkáját, illetve a városban tevékenykedő egyéb kulturális szervezeteket. A rendezvényen tánc, irodalom, színház, zene, képzőművészet, fotóművészet és egyéb műfajok jelennek meg a késő délutáni és esti órákban, de aki a jazz, a komolyzene, vagy akár a könnyedebb zenei műfajok iránt érdeklődik, az is biztosan talál kedvére való programot a repertoárban, korosztálytól függetlenül.

A szervezők azt remélik, hogy a nagykanizsai lakosság szívesen ad teret szabadidejének eltöltésére az Ady utcában, és örömét leli majd a kulturális programok közt, a szürke hétköznapokban.

A különböző kulturális programok, előadások szeptember 26-tól 30-ig minden nap 16:00 órától este 20:00 óráig zajlanak majd az Ady utcában, két helyszínen. Az egyik előadótér az Ady utca 1. szám alatt, az Eraklin Táncklub klubhelysége előtt alakítják ki, itt főként táncos produkciók várják majd az odalátogatókat, a másik kis színtér a Honvéd Kaszinó előtt lesz, ahol inkább az irodalom, a színház világa elevenedik majd meg.

Az Eraklin Táncklub által szervezett Tánc Világnapján, idén áprilisban már megnyitotta egyszer kapuit az úgynevezett „Árkád Galéria”, mely ez alkalommal ismét színes és változatos képzőművészeti, fotó és egyéb kiállításoknak ad majd helyet.